16 Фев. 2019
как да започнем snowboard freestyle

ЗА КОГО Е ТОВА СЪБИТИЕ?

Събитието е ориентирано към сноубордисти на средно ниво, които желаят да надградят уменията си и да развият базово ниво за freestyle каране – скокове, завъртания, грабове, плъзгане по рейлове и други. Тези умения подобряват карането не само в snow park-овете, но и в естествени терени, където също може да се практикува каране във freestyle стилa.

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

Ще ви разкажем за стъпките, които да предприемете за да се развивате като freestyle карачи. Ще ви дадем ценни съвети за това как да подходите към процеса на учене на трикове по най-ефективния и безопасен начин. И по-точно правилната последователност, която е от изключително значение. Съветите ще получите от водещия ни национален състезател Петър „Пепо“ Гьошарков.

Част от темите, които ще засегнем са:
– Защо е добре да имаме поне базово ниво на freestyle?
– Какви умения трябва да притежаваме преди да преминем към ученето на freestyle елементи?
– Откъде да започнем?
– Как да редуцираме контузиите и болезнената част в началото?
– Къде можем да тренираме и практикуваме тези умения?
– Задължително ли е да караме на snow park (fun park)?
– Скачане на батут. Кога е точния момент да започнем и защо ще ни е полезен?
– Съвети и насоки и за това как да подобрите уменията си, ако вече сте започнали с freestyle карането.

ЛЕКТОР НА СЪБИТИЕТО

Петър „Пепо“ Гьошарков – национален състезател и най-успешен наш професионален сноубордист във freestyle стилa. Той e първия българин, класирал се на финал на Световно първенство по слоупстайл ( slopestyle ) за юноши. Има над 30 републикански и 5 международни първи места във фрийстайлa, паралелните дисциплини и сноуборд кроса, и 2-ро място в генералното класиране за Европейската купа при мъжете. Повече информация за Пепо.

Регистрация

Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация с формата по-долу.

Форма за записване

  ДАТА: 16.02.2019г., събота, от 19:30

  Влизането в залата най-вероятно ще се става около 19:10, тъй като преди това в залата ще се провежда друго събитие на тематика зимни спортове. Може да се наложи да изчакате малко преди влизане.

  МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

  Зала 4 на нашите партньори от Soft Academy:

  – Видео: http://bit.ly/navigation-zala4 – Видеото показва как да стигнете до залата от една от автобусните спирки в кв. Студентски град. Стартовата точка, от която е заснето видеото, се намира в близост до магизин Billa, фитнес 33 и клуб 35.

  Имайте предвид, че адреса на залата е труден за откриване, така че предварително се запознайте с него и не идвайте в последния момент.
  Местата за семинара са ограничени на 50 и ще бъдат заемани по реда на пристигането на участниците.

  Очакваме ви на 16.02.2019г. между 19:10 и 19:30.
  До 19:00 в залата ще се провежда друго събитие с тематика зимни спортове, така че ако дойдете преди 19:10 може да се наложи да изчакате края на предходното събитие. Молим за малко търпение, ако сте стигне до такава ситуация.