06 Окт. 2018
Да подготвим хижа Ловна за зимата
Към събитието във Facebook

Текста по-долу е взет от FB събитието, публикувано от Travel Catchers and Хижа Ловна /Рила/:

Хижа Ловна вече е добре позната на запалените планинари и на всички, които обичат доброто посрещане, уюта и бягството от градската суета.

Ние често посещаваме това магическо място, скрито в Рила, и много добре знаем с колко труд и любов се поддържа то. Ето че приятелите ни от Хижа Ловна имат нужда от нас, за да подготвят хижата за предстоящия зимен сезон!

В началото на Октомври търсим 25 доброволци! Някои от задачките ще искат здрава мъжка ръка, както и доза сръчност и внимание 🙂 Лагерите ни основно са насочени към момичетата, но накъде без вас момчета! Какво точно ще правим, ще научите много скоро 😉

За дамите сме предвидили помощ в кухнята, основно чистене на хижата и стаите, тупане на одеала, бърсане на прах и прозорци и всичко друго, което може да направи хижата още по-уютна и цветна.

Организаторите са предвидили безплатна нощувка и храна за всички записали се чрез Travel Catchers доброволци!

Скоро ще пуснем и форма за записване, чрез която ще запазите своето място за нощувка. Ако времето е благосклонно има достатъчно място и за палатки. Местата за спане в хижата са ограничени до 25, за да може всеки да се чувства комфортно. Предвидените дати за лагера са 6/7 октомври или 12/13 октомври. Ако настъпят промени в датите, ще пишем допълнително.

Транспорт: Относно транспорта, той ще бъде споделен и всеки трябва да си предвиди с какво и кога ще пътува. Ще направим таблица, в която ще може да търсите/предлагате транспорт. За тези, които нямат опция с кола, има чудесни и много удобни атобуси до Дупница-Сепарева Баня-Паничище и обратно.

Не забравяйте, че все пак ще сме в планината. Там времето се мени бързо, така че моля всеки да предвиди планински обувки, яке, дъждобран и да речем полар, палатка и чувал, челник. Също и някакви работни дрехи. В хижата се опитваме да не използваме пластмаса, така че предвидете и това и си носете канчетата, ако разполагате с такива. Стаите са топли и уютни и никой няма да остане на студено.

Вечерите ще похапнем вкусна домашно приготвена храна. Ще има голям огън на поляната до хижата, където ще можем да си приказваме и да отморим с питие в ръка.

Подробна програма за двата дни ще качим съвсем скоро. Следете станичката на Travel Catchers и Хижа Ловна, за повече детайли.

Хижа Ловна има страничка във фейсбук и сайт, ако случайно все още не сте ги посетили:

https://www.lovnahut.com/bg-bg https://www.facebook.com/Lovnahut/

Ако имате въпроси или предложения, може да ни пишете тук: travelcatchersbg@gmail.com https://www.facebook.com/TrlvCatchers/

Запретнете ръкави, защото предстои един вълнуващ уйкенд в любимата ни Рила!