Нека си кажем истината в очите… Все още съществува стигмата относно липсата на възможност за активности сред природата, когато имаме деца. Това, че вече имате „чаавета“, не означава, че трябва да оставите екипировката вкъщи или изобщо да не стъпите сред природата с тях.

Прекарването на време по пътеките с малчуганите е уникална възможност за невероятни спомени, истинска връзка с вас и природата, приятен начин за упражнения и глътка свеж въздух.

Ако имате нужда от малко помощ в плануването на първото или следващото семейно приключение, продължавайте да четете.


КАК ДА ПЛАНУВАМЕ ПРАВИЛНО?

Преходите с деца от всякакви възрасти са различни по много начини. Следващата информация може да завиши шанса за успех по време на първото приключение сред природата – също така, да накара децата да тръпнат в очакване за следващото.

Първо ще трябва да се настроите, че сте на преход с деца. Отнема малко повече планировка, когато малчуганите са наоколо. Ето няколко предложения:

Designed by rawpixel.com / Freepik

КЛЮЧЪТ КЪМ УСПЕХА НА ЕДИН ПРЕХОД С ДЕЦА

Добър преход е онзи, който събужда у децата чувството за изучаване и приключение. Всяка пътека може да предостави такова за най-зажаднелите.

Насочете се към откриване на нови неща по прехода. Може да вземете лупа, компас, карта, бинокъл, наръчник за флората и фауната в района.

ДРУГИ СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ

Designed by Freepik

ПЪРВА ПОМОЩ

Знаете ли дали вашата аптечка е съобразена с детските нужди? Някои мазила против насекоми и слънцезащитни кремове са прекалено силни за децата. Ето няколко предложения, които може да добавите към аптечката: