Качествената безопасност започва с предварителното планиране и подготовка. В случай че не сте запознати и искате да разберете повече, прочетете нашата статия за планировка-подготовка. Допълнително към нея може да добавите следните съвети, с които почти винаги ще може да избегнете неприятни ситуации и проблеми с безопасността:

Не си мислете, че щом сте на преход и извън цивилизацията, вандализмът и кражбите не са реална опасност. Вземете мерки при паркирането на личния си автомобил – заключете го, затворете всички прозорци и не оставяйте ценни вещи.

ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА

Следвате ли „пътя на логиката“, най-вероятно се движите по най-безопасната пътека, но следващите няколко съвета ще спестят на вас и вашата група нежелани ситуации:

СЛЕД ПРЕХОДА

ЕТИКЕТ

Напускането на цивилизацията не означава, че трябва да оставим и нашата цивилизованост там. Не сте единствените, които искат да се радват на дивата природа, така че прочетете следните правила на етикет в планината и по преходите:

С това засягаме само 1/3 от темата и знаем, че няма как да приключим, затова очаквайте нови статии за етикета и безопасността, когато правите преход с деца или с вашето куче.