14 Ян. 2019
Към събитието във Facebook

Текста по-долу е взет от FB събитието, публикувано от Клуб на пътешественика.

След поредното си вълнуващо пътешествие из далечните земи, пътешественикът мечтател Петър Ванев отново е у дома и ще ни гостува в клуба на Пътешественика, за да ни разкаже за последното си зашеметяващо преживяване по Апалачката пътека.

През 2017 г. русенецът прекоси Тихоокеанския хребетен път (ТХП) в САЩ и стана първият българин, преминал успешно планинския преход от Мексико до Канада с обща дължина от 4240 км. След извървените 6 000 000 крачки стъпалата на Moonshine – прякорът, който получава по време на ТХП – отново го засърбяват за нови километрични приключения и няколко месеца по-късно поема дългия път към дивната природа на Апалачката пътека. Избраният хоризонт не е случаен – Апалачката пътека заедно с Тихоокеанския хребетен път и Континенталния преход сформират мечтаната Тройна корона на САЩ по преходи на дълги разстояния, към която се е устремил младият пътешественик. През Ноември 2018, Петър издаде първата си книга – ‚Пътека през огън и лед‘ от изд. Вакон, в която разказва за приключението си по ТХП. Книгата ще бъде налична за закупуване по време на събитието.

За три месеца и половина Moonshine навърта поредните 3500 км по продължението на Апалачката пътека, крачейки от планината Спрингер в щата Джорджия чак до планината Катадин в щата Мейн сред гъсти гори, стръмни склонове, бурни потоци и реки, дива и необятна природа с живописни гледки. Приключенията продължават до рождения му ден, когато достига крайната точка на прехода и е вече 2/3 коронясан, а в България се завръща с пълна раница с истории.

Представя: Петър Ванев

Място: Клуб на пътешественика Дата: 14 януари 2019г. – 19:00ч. Билети: 7,50 лв.

Билетът включва разказ в снимки, безплатна напитка и малка почерпка.

Заявка за билети може да направите единствено онлайн от този линк:

https://travellersclub.bg/event/zeleniyat-tunel-3500km-po-apalachkata-pateka/

Билетите може да бъдат заплатени по следните начини: – Чрез Visa/MasterCard/Maestro/BORICA/DinersClub директно от посочения линк. – ВЪВ ВСЕКИ ОФИС НА ЕКОНТ ЕКСПРЕС – необходимо е да направите предварителна заявка онлайн на посочения линк и да наредите паричен превод към „ДОСТАВЧИК НА УСЛУГИ – Клуб на пътешественика“ в офис на ЕконтЕкспрес. Уверете се, че номерът на заявката Ви е изписан като основание за паричния превод! – НА ПРЕДХОДНО СЪБИТИЕ ОТ КЛУБ НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА Билети не се продават на входа в деня на събитието!

При необходимост от съдействие за билети: 0882 292 877

Пълните условия за покупка на билети може да видите тук: http://travellersclub.bg/general-conditions/#razdel2